Categorieën
Nieuws

10.000 pelgrims lopen Walk of Wisdom

Recent heft zich de tienduizendste deelnemer ingeschreven aan de Walk of Wisdom, een wandeling van 136 kilometer rond Nijmegen. De Walk of Wisdom is een pelgrimstocht die los staat van religie, het gaat om wijsheid.

De organisatoren laten zich onder andere inspireren door de Franse filosoof Bruno Latour, die stelt dat grote problemen van deze tijd, zoals klimaatverandering, vluchtelingenstromen en polarisatie, alleen maar groter worden zolang we de Aarde blijven zien als louter achtergrond van ons leven. ‘Wanneer gaan we landen?’ vraagt Latour zich af in zijn nieuwste boek. De Aarde is ondergrond en Habitat van ons bestaan. De oplossing van de problemen ligt in de aanvaarding van onze wereldwijde onderlinge verbondenheid, aldus Latour.

Op zaterdag 11 december houdt de Walk of Wisdom een stiltewandeling van Plasmolen naar Malden. Er kunnen nog mensen mee.

Links

Walk of Wisdom

Bruno Latour

Boek Waar kunnen we landen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.