Categorieën
Nieuws

Pelgrimstocht rond Nijmegen

Tweemaal per maand gaat een groep pelgrims vanuit de Nijmeegse Stevenskerk op pad voor een pelgrimstocht van 136 kilometer. De tocht, Walk of Wisdom, staat los van religie, het gaat hier om wijsheid. De route gaat om Nijmegen heen en eindigt op de plek waar het begon.

De organisatoren zeggen erover op de website: “De Walk of Wisdom verbindt klassieke levensvragen met moderne thema’s: de zoektocht naar authenticiteit en de uitdaging om met miljarden mensen te leven op één planeet. Keuzes die ieder van ons afzonderlijk maakt, beïnvloeden het geheel en het geheel beïnvloedt ieder van ons afzonderlijk.”

Het idee voor de Walk of Wisdom ontstond in 2008, toen een professor zijn studenten uitdaagde om een ritueel te bedenken ‘dat de wereld kon redden’.

Hoe iedere deelnemer de tocht invult is aan hen zelf. Ze kunnen alleen lopen of samen met anderen, in één keer of in etappes. De website over de Walk of Wisdom helpt de pelgrims op weg. Er kan een handleiding worden gedownload met tips en suggesties.

Links

Website van de Walk of Wisdom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.