Categorieën
Nieuws

Crowdfunding voor Land van Aine

De bewoners van Ecodorp Land van Aine in Ter Apel zijn een crowdfundingsactie begonnen om hun terrein gezond te maken. Het motto is: “Asbest eraf, zon erop”.

Een voormalige fabriek op een braakliggend verwaarloosd oud industrieel terrein van negen hectaren wordt momenteel omgetoverd tot een natuurlijk ecodorp met moestuinen, kruiden, bloemen, een voedselbos, kleinschalige bedrijvigheid en minstens 30 ecowoningen.

Er is nog veel werk te doen en daarvoor is geld nodig in de vorm van leningen en giften. Het gaat onder andere om het verwijderen van asbest in het oude fabriekspand, vertelt bewoonster Susan Goslinga.

Het ecodorp is genoemd naar Aine, een Keltische maangodin die sterk verbonden is met de zomer. Zij is pittig vurig en daadkrachtig. De Kelten associeerden haar met liefde, vruchtbaarheid, genezing, groei en bloei.

De website van Land van Aine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.