Categorieën
Nieuws

Klimaatconferentie in Glasgow

Overal ter wereld zijn de ogen gericht op de Klimaatconferentie die in november zal plaatsvinden in Glasgow. Het is de 26-ste Conference of the Parties, waar ondertekenaars van het Kyoto-protocol en het Klimaatverdrag van Parijs bijeenkomen.

Volgens het Verdrag van Parijs mag de temperatuur op Aarde niet meer stijgen dan 2 graden en moeten we af van fossiele energie.

Er worden in Glasgow 30.000 deelnemers aan de conferentie verwacht. Op 6 oktober vertrekt vanuit Groningen een voettocht naar Glasgow onder leiding van Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. De wandelaars willen 30 oktober aankomen. In dezelfde periode zal Extinction Rebellion zorgen voor blokkade-acties onder de noemer ‘De crisis is nu!’ Onder andere in het hart van Den Haag zal de noodtoestand voor het klimaat worden uitgeroepen.

De Klimaatcoalitie zal de druk op de ketel verhogen met een massademonstratie op 6 november.

En er circuleert een oproep van schrijver Ton van der Kroon om op 11 november om 11 uur, op de een-na-laatste dag van de conferentie, op zoveel mogelijk plekken in stilte een ‘Ceremonie voor de Aarde’ te houden.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.