Categorieën
Lekker

Maak zelf heerlijke biologische bonbons

In de zesde aflevering van Groene Verhalen laat Alowieke zien hoe je zelf chocolaatjes maakt.

Ingrediënten

  • Dadels (zonder pit)
  • Gemalen kokos
  • Kokosvet (kokosolie)
  • Cacao

Bereiding

  1. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe die in en schaaltje.
  2. Voeg kokos, kokosvet en cacao toe.
  3. Prak de massa fijn en vermeng de ingrediënten.
  4. Kneed het deeg om er een samenhangende massa van te maken.
  5. Maak een rolletje van het deeg en snijd dat in gelijke stukjes.
  6. Maak bolletjes van de stukjes en rol die door de kokos, zodat er een mooi wit laagje op de chocolaatjes komt en ze niet meer plakken.

De dadels maken de chocolade zoet. We gebruikten biologische dadels. Als de dadels sappig zijn, blijft het deeg beter kleven.

Het kokosvet is dik en stijf als het koud is. Als het warm is, wordt het olie. Om chocolaatjes te maken moet het koud zijn, want olie is veel te dun. Als het vet te stijf is, kan het door wat langer kneden wat soepeler worden, doordat je het met je handen een beetje verwarmt.

‘Lekker’ is een nieuwe rubriek in Groene Verhalen.
Het gaat over lekkere dingen die je zelf kunt maken. Deze eerste keer maakten we chocolade, met biologische producten uit de natuurvoedingswinkel.

Wie zelf een lekker idee heeft, laat het weten! De beste recepten zullen we graag doorgeven via Groene Verhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.