Categorieën
Over Groene Verhalen

Liedjes over de wereld waarin we leven

Vanaf september 2023 is de website Groene Verhalen de thuisplek voor de liedjes van Dick Verheul. Na tientallen jaren in de journalistiek te hebben gewerkt, besloot Dick in de herfst van 2023 om voortaan als liedjesschrijver door het leven te gaan. Na een maand was het eerste liedje klaar en de bedoeling is om elke maand met een nieuw liedje te komen. Een kritische kijk op de maatschappij en een duurzame leefwijze vormen de groene draad voor de meeste liedjes. Het zijn liedjes over de wereld waarin we leven.

Wie het creatieve proces wil volgen, kan zich gratis abonneren op de elektronische nieuwsbrief Groene Verhalen. In de Nieuwsbrief worden elke keer de nieuwe liedjes gepubliceerd, zowel in geschreven als in gezongen vorm.

Het eerste liedje (met de titel Het Eerste Liedje) werd eind september 2023 gepresenteerd tijdens het kampvuur bij de woongemeenschap Vlierhof. Het is hieronder te beluisteren.

Van januari 2021 tot halverwege 2023 was de website Groene Verhalen de plek waar elke maand een video werd gepubliceerd waarin mensen aan het woord komen die werken aan een mooiere wereld. Er verschenen 27 afleveringen, die nog steeds te bekijken zijn. Ook zijn er veel interviews te lezen en is de muziek te beluisteren die in de video’s te horen was.