Categorieën
Afleveringen

Aflevering 18 – juni 2022

Aflevering 18 staat in het teken van Ontgroei, een antwoord op het streven naar oneindige economische groei, wat zo populair is in het bedrijfsleven en in de politiek. Sinds enkele tientallen jaren bestaat er een internationale beweging met de naam Degrowth. Sinds 2018 heeft die beweging een Nederlandse tak, die de naam Ontgroei heeft gekregen. Deze beweging bestaat uit mensen die niet geloven dat de techniek uiteindelijk alle problemen wel zal oplossen.
We spraken er over met Gerrit Stegehuis, een van de mensen die de Ontgroei-beweging in Nederland vorm geeft.

Verder de rubrieken Oproepen, Nieuws, Verhaal, Lekker en Gedichten.
Productie en presentatie: Dick Verheul. Bijdragen van Els de Groen, Greetje Salima, Jackie Bregman, Alowieke van Beusekom en Yvon Eerland.

Groene Verhalen is een maandelijkse video en daaraan gekoppeld een website en een elektronische nieuwsbrief. Groene Verhalen is een initiatief dat mensen bij elkaar wil brengen die de wereld mooier willen maken. Denk aan een duurzame manier van leven, geluk brengen in het leven van anderen, de vrede in de wereld bevorderen, ruimte geven aan de natuur en op een verantwoorde manier omgaan met de rijkdommen die de Aarde biedt, eerlijk delen, rechtvaardigheid en solidariteit.

Neem een abonnement op de nieuwsbrief voor een euro per jaar.

Bekijk ook de andere afleveringen.

Aflevering 18 als podcast

Wie genoeg heeft aan geluid kan de aflevering hieronder beluisteren, bijvoorbeeld tijdens een lange treinreis of ’s avonds in bed.

2 reacties op “Aflevering 18 – juni 2022”

groene verhalen juni 2022 15 min voor het eind lijkt er een kink in de kabel te komen Voor de rest OK Jammer geen APPELSCHA vermelding //wel AARDRIJK vermelding Breda wat vaag <

Reacties zijn gesloten.