Categorieën
Muziek

De Aarde zingt haar lied

Aan het slot van de tiende aflevering van Groene Verhalen zingt Wendy Lina het lied ‘Aarde’, dat zij schreef ter gelegenheid van de Dag van de Aarde in 2017.

In het lied vertolkt de zangeres de beleving van de Aarde zelf: “Kleine voetjes kriebelen mijn huid, dikke wortels groeien aan mij vast”. Het lied werd gepresenteerd op de Dag van de Aarde, die elk jaar wereldwijd wordt gevierd op 22 april.

Naast de zang bespeelt Wendy Lina ook de marimba, een aan de xylofoon verwant muziekinstrument uit de familie der idiofonen. Marimba’s hebben net als de xylofoon houten staven. Een marimba heeft een warme volle klank.

De muzikale begeleiding is in handen van The Moonlight Heroes, bestaande uit Makko Coster en Fried Manders.

Aarde

ik draai
ik beef
ik bonk
ik ben
ik zweef mijn weg om de zon
ik gons
ik leef

ik kolk
ik zoem
ik waak
ik brand
ik dans een koers met de maan
ik draag
ik voemuziekl

kleine voetjes kriebelen mijn huid
dikke wortels groeien aan me vast
zachte druppels glijden op mijn rots
wilde wolken waaien om mij heen

ik draai
ik voel
ik bonk
ik draag
ik zweef mijn weg om de zon
ik ben
ik leef

Links

Wendy Lina

The Moonlight Heroes