Categorieën
Nieuws

Manifest ‘Ruimte voor collectief wonen’

Het Manifest ‘Ruimte voor collectief wonen’ is eind juni aangeboden aan alle gemeenteraden in Nederland, namens meer dan 200 organisaties die zich inzetten voor gezamenlijke woonvormen. De ondertekenaars van het manifest schetsen een beeld van kleinschalige en inclusieve gemeenschappen waarin jong en oud meer omziet naar elkaar, met meer veiligheid, een vitaal buitengebied, minder eenzaamheid en daardoor lagere kosten voor de zorg.

De collectieve woonvormen voorzien in een behoefte, leveren een bijdrage aan duurzaamheid en maken wonen betaalbaar, zo staat in het manifest.

Het is onder andere ondertekend door 140 collectieven en initiatiefgroepen die nieuwe gezamenlijke woonprojecten willen opzetten.

Volgend jaar maart zijn er gemeentaraadsverkiezingen. De ondertekenaars van het manifest kunnen plaatselijke politieke partijen helpen hun verkiezingsprogramma’s te verbeteren om zo meer ruimte te scheppen voor collectief wonen.

De website van het manifest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.