Categorieën
Nieuws

Groeituin 013 klaar voor de start

In Tilburg begint dit voorjaar de aanleg van Groeituin 013, op een terrein dat nu nog kaal is, op de hoek van de Reeshofdijk en de Zwartvenseweg. Onze Tilburgse correpondent Marcel ging er kijken en sprak met Karin Moers.

De tuin is een project van de stichting Het Werkt, die als doel heeft “een gelukkig leven midden in de maatschappij, voor mensen met een afstand tot de samenleving”. Directeur Hein van den Hurk bedacht de opzet van de tuin. Hij wilde een mooi groen project opzetten, midden in de stad, voor alle stadsbewoners, maar waar altijd mensen van Stichting Het Werkt of anderen die iets kwetsbaarder zijn terecht kunnen.

Wat vindt Karin Moers het belangrijkste van deze plek?

“Het lijkt om de plantjes te gaan, maar eigenlijk is de kracht van de tuin het sociale aspect. De verbinding die hier plaatsvindt tussen enorm diverse mensen die samen aan een gemeenschappelijk doel bezig zijn, dat is wel echt de kracht van deze tuin”.

Links

Groeituin 013

Stichting Het Werkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.