Categorieën
Nieuws

‘Un Bietje Groen’ belooft inspirerende plek te worden

In Tilburg ontstaat een mooie plek en er kunnen nog mensen aansluiten om die nog mooier te maken. Aan de Koningshoeven, waar voorheen de biologische tuinderij Ut Rooie Bietje was gevestigd, is nu de stichting Un Bietje Groen neergestreken. Het moet nu een plek worden voor ondernemende mensen die kiezen voor groen, duurzaam, lokaal, circulair, educatief en maatschappelijk betrokken. De plek kan daarmee een bijdrage leveren aan een duurzame groene stad.

De eerste deelnemende ondernemers zijn er al: enkele imkers waaronder de Stadsimker Beezzzz, oesterzwammenkwekerij ZuiderZwam, Samen De Tuin In, Te Gekke Etentjes, Art of Tea, Het Kerstbomenhotel en De Pronktuin met voedingscoaching, schooltuin en bijzondere gewassen.

Naast het eigen bedrijf gaan de ondernemers een gezamenlijk programma ontwikkelen waarin educatie en de belangstelling voor de natuur en de mens centraal staat, onder het motto 1+1=3. Er is nog plaats voor groene, duurzame, circulaire ondernemers.

Omroep Tilburg interviewde initiatiefneemster Jacqueline van Eerd.

Links

Website Un Bietje Groen

Contact: jacqueline (at) unbietjegroen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.