Categorieën
Nieuws

De Stadsakkers in Veenendaal

Aleid Snoek, abonnee van Groene Verhalen, bericht over een moii initiatief in Veenendaal: de Stadsakkers. Ze schrijft: “We kopen al een paar jaar onze groenten bij de Stadsakkers in Veenendaal. De stadsakker ligt net buiten Veenendaal, wordt op biologische wijze verbouwd (niet officieel, wel in de praktijk). De groenten zijn in eerste instantie bedoeld voor de mensen die bij de Voedselbank komen. Zij krijgen dus kakelverse onbespoten groenten mee naar huis!

Er blijft echter voldoende over om te verkopen, en dat wordt in de zomermaanden gedaan. De opbrengst van deze verkoop is bestemd voor nieuw plantgoed, zaden en bemesting voor het komende jaar. De groenten worden voor iets onder de winkelprijs verkocht, dus ook voor minder bedeelden de mogelijkheid deze producten in huis te halen!

Er werken alleen vrijwilligers. Een van hen is een Syriër, een oudere man, die in zijn thuisland altijd een grote groentetuin had. Hier in Nederland woont hij op een appartement tien hoog, zonder tuin. Wat was hij blij om elke dag naar de akker te kunnen. Hij bracht bovendien zijn ervaring in. We zagen hem daar bezig, zijn gezicht glom…”

Links

stadsakkersveenendaal.nl

Stadsakkers op Facebook