Categorieën
Interview

We leven in een tempo dat niet natuurlijk is

Irma Abelkamp speelde een grote rol in de totstandkoming van de permacultuurtuin De Oerfloed (Fries voor overvloed) en de woon- en werkplek Frijlân, beide in Friesland, nabij Leeuwarden. Het begon toen zij zich in 2008 ging verdiepen in de principes van Permacultuur.

“We leven in een tempo, dat de natuur niet kan volgen. Daarmee ren je eigenlijk het leven voorbij”. Het interview met Irma Abelskamp is te beluisteren in de vijfde video ‘Groene Verhalen’ die op 1 mei verscheen.

In het gesprek komen zes onderwerpen aan bod.

  • Hoe haar opleiding permacultuur haar hielp om een onbestemd gevoel om te zetten in concreet handelen. Ook ‘Dragon Dreaming’ en ervaringen in Transition Towns hielpen er bij.
  • De aanloop om te komen tot de woon- en werkplek Frijlân. Het is een proces van lange adem. Maar wie volhoudt heeft uiteindelijk succes.
  • Een beschrijving van Frijlân. Er worden nog mensen gezocht om de gemeenschap uit te breiden.
  • De voor en nadelen van ‘off-grid’ leven, zonder aansluiting op het net.
  • Een toekomstdroom voor het gebied waar Frijlân is gevestigd en over Frijlân als leerplek.
  • Wat zeg je tegen jongeren die zo pessimistisch zijn over de toekomst, dat ze denken dat ze de laatste generatie op Aarde zijn?

Links

Frijlân – Leren van nature
De Oerfloed
Dragon Dreaming
Transition Towns

2 reacties op “We leven in een tempo dat niet natuurlijk is”

Hoi Maria Lucia, wat leuk dat je reageert. Je bent welkom om kennis te maken. Op zaterdagen zijn we bijna altijd compleet en werken we of op Oerfloed of op Frijlân. Bel gerust. 0626934356. Groetjes Irma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.