Categorieën
Muziek

Fatima-Zohra Buurman presenteert cd met eigen composities

Aan het einde van de tweede afleveringen van Groene Verhalen is het nummer ‘Amazigh Canto’ te horen, van Fatima-Zohra Buurman. Het nummer is te vinden op haar cd, die in maart 2020 verscheen.

Fatima-Zohra Buurman speelt haar eigen composities met invloeden uit de hele wereld. Haar afkomst, zowel Nederlands als Amazigh, speelt ook een rol. Naast de zang is zij ook te horen op de toetsen en de fluit.

Zij verdiende haar muzikale sporen eerder als frontvrouw in de Nederlandstalige band Wilde Rozen en in Fatima-Zohra und Ihre Boys. Ook speelde zij een rol in Connie & Kennie (cabaret), AJAPA (meditative fusion) en Juan Noguera en Band (wereldmuziek).

En nu treedt zij naar buiten met haar eigen soloproject. In maart 2020 verscheen de cd Nanosecond met acht eigen nummers. Naast Amazigh Canto zijn onder andere ‘Goats Leaving Mama’ en Here&Now te horen.

De cd Nanosecond is te bestellen voor 20,00
Digitaal is het album verkrijgbaar via bandcamp
Via de link van Bandcamp is zij bereikbaar.

Links

De website van Fatima-Zohra Buurman

Interview Fatima-Zohra Buurman op Amazigh TV

Meer over de Amazigh