Categorieën
Over Groene Verhalen

Word abonnee voor een euro!

Voor een euro per jaar ben je abonnee van Groene Verhalen.

 • Je krijgt dan elke maand de elektronische nieuwsbrief.
 • Je kunt als abonnee oproepen inzenden om medestanders te vinden voor een plan, een nieuw idee, een goed gesprek of…
 • Je laat zien dat je het initiatief waardeert.

Wie vindt dat een euro te weinig is, kan de jaarlijkse bijdrage verhogen tot maximaal 5 euro. De besteding van het geld wordt verantwoord op de website.

Abonnee worden

 1. Meld je hierboven aan.
 2. Je krijgt een bevestiging van je abonnement per e-mail.
 3. Maak minimaal een euro over op bankrekening
  NL48 TRIO 0784 7527 45
  Vermeld bij de overschrijving je e-mailadres. Niet vergeten!
  De rekening staat op naam van D.J. (Dick) Verheul, initiatiefnemer van Groene Verhalen)
 4. Zodra ook de betaling binnen is, vind je de rest van het jaar Groene Verhalen in je mailbox.

Abonnementen verlengen

 • Nieuwe abonnementen die ingaan voor 1 juli, zijn de rest van het jaar geldig.
 • Nieuwe abonnementen die ingaan na 1 juli. zijn tot en met het daaropvolgende jaar geldig.
 • Verlengen van het abonnement kan tot 1 april van het nieuwe jaar, door opnieuw een euro over te maken met vermelding van het e-mailadres.
 • Wie op 1 april niet heeft verlengd, krijgt een afscheidsmail en wordt geschrapt als abonnee.

Abonnementen uit principe

We vinden het belangrijk dat Groene Verhalen abonnees heeft en dat die ook iets betalen voor hun abonnement, al is het maar een euro per jaar.

Het brood en het woord

Een voor de hand liggende reden om abonnees te willen is dat het onderhouden van een dergelijk initiatief geld kost en dat geld moet ergens vandaan komen. Een groot deel van het internet draait dankzij reclame. Een andere optie is om te proberen subsidie te krijgen uit een of ander potje. En sponsors zoeken is ook nog een mogelijkheid. Maar iedereen die geld geeft heeft daar een doel mee, dat geldt voor adverteerders,voor subsidiegevers en voor sponsors. En dat doel hoeft niet samen te vallen met de bedoeling van de makers van Groene Verhalen.
Ook abonnees hebben een doel. Ze waarderen datgene wat er geboden wordt, willen daar bij betrokken zijn en er kennis van nemen. Abonnees willen meer Groene Verhalen en dat valt precies samen met wat de makers willen.

Het spreekwoord zegt ‘Wiens brood men eet diens woord men spreekt’. Het is goed om daar bij stil te taan als er zich weer een ‘gratis’ internetdienst aandient.

Tegen verspilling

Het internet is een grote energieverbruiker. En als dat verbruik tot iets goeds leidt, dan kan dat de moeite en de energie waard zijn. Maar er worden dagelijks heel veel bits en bytes over de lijn gestuurd, die vooral overlast geven. Dat geldt voor spam, en er zijn ook heel veel gratis elektronische nieuwsbrieven. Abonneren gaat vaak bijna ongemerkt. Je bestelt iets bij een webshop en hup, jarenlang elke maand een e-mail. Soms kan het nuttige informatie zijn, maar vaak is de lijst zo lang, dat ongezien wissen de enige mogelijkheid is.

Met Groene verhalen willen we geen bijdrage leveren aan de e-mailoverlast. We willen dat onze nieuwsbrief alleen terechtkomt bij abonnees die dat echt willen. Daarom geen gratis abonnementen, nee, we sturen de nieuwsbrief alleen naar abonnees die er een euro voor over hebben. Die het letterlijk waarderen.

Verantwoording

De opbrengst van de abonnementen zal worden gebruikt om de kosten van het initiatief te dekken. Denk daarbij aan internetkosten, reiskosten en dergelijke. De verantwoording van het binnengekomen geld is te zien op de website. Daarmee willen we tevens de abonnees nog meer betrekken bij de wel en wee van Groene Verhalen.

Abonnees werven

Natuurlijk staat het ieder vrij om initiatieven te nemen om meer abonnees te werven.
Er zijn verschillende manieren om hieraan bij te dragen.

 • Zegt het voort.
 • Volg, like, deel Groene Verhalen op de sociale media. Groene Verhalen is te vinden op Facebook, Twitter en YouTube.
 • Vermeld Groene Verhalen in de ondertekening van je e-mailberichten.
 • Attendeer anderen op afleveringen die hen mogelijk zullen aanspreken.
 • Enkele keren per jaar willen we Groene Verhalen presenteren tijdens beurzen, manifestaties en dergelijke. Nodig ons uit!
 • Wie zelf een idee heeft, laat het weten, dan kunnen we het misschien hier vermelden.

9 reacties op “Word abonnee voor een euro!”

Goed/Leuk Dick, dat je op Groene Verhalen bent gekomen! Dan kunnen we nog eens verhaal halen. En al velen hebben geconcludeerd dat we een nieuw verhaal hard nodig hebben; a new narrative…
Bedankt ook voor de vele jaren ZOZ en De Kleine Aarde, waarvoor je je zo vele jaren met hart en ziel hebt ingezet!

Graag wil ik me aanmelden voor de nieuwsbrief en abonnee worden. Ik ben bezig met het schrijven/ bewerken van sprookjes/ verhalen/ liedjes over de natuur. In eerste instantie voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Website komt eraan

Aangemeld! Mooi initiatief en zeer waardevol. Mocht je Engelstalige bijdragen willen (poetry inspired by nature), you know how to find me! Love, Dora

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *