Categorieën
Afleveringen

Aflevering 26 – April 2023

We gingen naar Amersfoort voor een bezoek aan De Nieuwe Graanschuur. Het is een bijzondere winkel op minstens drie terreinen, waarvan het stempel ‘biologisch’ er slechts een is. Luister naar winkelier Abel Hertzberger, die via acties tegen kernenergie en projecten voor vrede en verzoening terechtkwam bij de winkel die mensen de kans geeft op een groene manier boodschappen te doen. Verder in aflevering 26 de oproepen en gedichten van Els de Groen en Greetje Salima. Productie en presentatie Dick Verheul.

Groene Verhalen is een maandelijkse video en daaraan gekoppeld een website en een elektronische nieuwsbrief. Groene Verhalen is een initiatief dat mensen bij elkaar wil brengen die de wereld mooier willen maken. Denk aan een duurzame manier van leven, geluk brengen in het leven van anderen, de vrede in de wereld bevorderen, ruimte geven aan de natuur en op een verantwoorde manier omgaan met de rijkdommen die de Aarde biedt, eerlijk delen, rechtvaardigheid en solidariteit.

Neem een abonnement op de nieuwsbrief voor een euro per jaar.

Bekijk ook de andere afleveringen.

Aflevering 26 als podcast

Wie genoeg heeft aan geluid kan de aflevering hieronder beluisteren, bijvoorbeeld tijdens een lange treinreis of ’s avonds in bed.