Categorieën
Afleveringen

Aflevering 19 – September 2022

De sociale kant van ecodorpen, het verband tussen geluk en duurzaamheid en het beginnen van een nieuw initiatief. Dat zijn enkele onderwerpen die aan bod komen in de negentiende aflevering van Groene Verhalen. Aan het woord komen tinyhousepionier Marjolein Jonker, permacultuurtuinder Leo de Groot, schrijfster Laura Vegter en de ecodorpbewoners Ad Vlems en Irma Abelskamp. Deze aflevering is samengesteld uit fragmenten van eerdere afleveringen.

Verder de rubrieken Oproepen, Lekker en Gedichten.
Productie en presentatie: Dick Verheul. Bijdragen van Els de Groen, Greetje Salima, Alice Koenen en Alowieke van Beusekom.

Groene Verhalen is een maandelijkse video en daaraan gekoppeld een website en een elektronische nieuwsbrief. Groene Verhalen is een initiatief dat mensen bij elkaar wil brengen die de wereld mooier willen maken. Denk aan een duurzame manier van leven, geluk brengen in het leven van anderen, de vrede in de wereld bevorderen, ruimte geven aan de natuur en op een verantwoorde manier omgaan met de rijkdommen die de Aarde biedt, eerlijk delen, rechtvaardigheid en solidariteit.

Neem een abonnement op de nieuwsbrief voor een euro per jaar.

Meer op https://groeneverhalen.nl​​

Neem een abonnement op de nieuwsbrief voor een euro per jaar.

Bekijk ook de andere afleveringen.

Aflevering 19 als podcast

Wie genoeg heeft aan geluid kan de aflevering hieronder beluisteren, bijvoorbeeld tijdens een lange treinreis of ’s avonds in bed.