Categorieën
Oproepen

Oproepen April 2023

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Wonen in Ecodorp Boekel

  Per 1 juli komt er een woning vrij in Ecodorp Boekel. Wie graag wil bijdragen aan het ecodorp kan zich aanmelden. De belangrijkste vraag is of je ook graag een positieve bijdrage wil leveren aan een duurzame toekomst. In verband met de balans in de groep zijn ze vooral op zoek naar initiatiefrijke, jonge, energieke mensen die zich graag willen inzetten voor het ecodorp in opbouw. www.ecodorpboekel.nl

  Petitie tegen nieuwe kerncentrales Borssele

  Stichting Borssele tot de Kern is een petitie begonnen tegen de komst van nieuwe kerncentrales in het Zeeuwse Borssele. Kerncentrales hebben een onmenselijke maat in hun omvang, hun erfenis en in het veiligheidsrisico. Kernenergie staat de groei van hernieuwbare energie in de weg en Kerncentrales zijn overbodig om de klimaatdoelen te halen. Tekenen kan op petities.nl.
  petities.nl/petitions/zeeland-wil-geen-nieuwe-kerncentrales

   Verhalen vanaf het Groningse platteland

   Journalist en politiek tekenaar Kees Willemen is een blog begonnen waarin hij driemaal per week bericht wat hij meemaakt in de zeer vroege ochtend op het Groningse platteland. Zomer en winter bij storm en regen, krakende vorst en blakerende zon. De eerste aflevering gaat over het geluid van het platteland, een zeer actueel thema. Elke aflevering gaat gepaard met een scherpe cartoon. De blog is te volgen via Facebook.
   www.facebook.com/kees.willemen.92

    Workshops veganistisch koken in Nijmegen

    Dieren eten kan niet meer. Voor mensen in Nijmegen is er daarom een korte cursus Veganistisch koken. Recepten uit verschillende wereldkeukens passeren de revue: stamppot met jus en tempehkaantjes, quiche met kappertjes en seizoensgroenten of Chinese kokospudding met mango. De serie van drie workshops vindt plaats in de keuken van De Klinker. Na afloop eten de deelnemers samen alles op. Op 11 april, 25 april en 9 mei
    www.grruunn.nl/events/workshop-veganistisch-koken/

    Tweede Paasdag Plantjesmarkt op de Kraaybekerhof

    Een bericht van Aleida Snoek, abonnee van Groene Verhalen: “Vandaag ben ik op de plantjesmarkt en zadenruilbeurs in Driebergen geweest, op de Kraaybeekerhof. Het was erg gezellig, en het weer zat bijzonder mee! Het landgoed zelf is ook erg mooi. Ze hebben onlangs een prachtige bijentuin aangelegd. De bijen waren vandaag al druk bezig met nectar zoeken. De krokussen en de struikkamperfoelie waren erg in trek! Er zijn veel oude fruitbomen, er is een groenteakker, een kas, en veel kippen scharrelen hun kostje bij elkaar.
    Weer thuis bedacht ik: waarom heb ik dat niet doorgegeven aan Groene Verhalen. Maar gelukkig, er is een tweede kans. Op Tweede Paasdag, 10 april, is er weer zo´n fijne en inspirerende markt. Van twaalf tot vijf op de Kraaybeekerhof in Driebergen.
    www.tuinenvankraaybeekerhof.nl/agenda/zadenruilbeurs-en-plantjesmarkt-2/

    Oproepen inzenden

    Bovenstaande oproepen zijn te horen in Groene Verhalen aflevering 26. Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan in per e-mail naar info(at)groeneverhalen.nl