Categorieën
Oproepen

Oproepen maart 2023

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Zeep uit een pompje?

Op de website van Werfzeep staat een interessant artikel over de voor- en nadelen van een handzeeppompje in vergelijking met een gewoon stukje zeep. Het zeepje komt als beste uit de bus.
Een blok vaste zeep is minstens zo hygiënisch, net zo makkelijk én veel duurzamer!
www.werfzeep.blog

Cursus Voedselbos 25 en 26 maart

Over het hoe en waarom van voedselbossen, ontwerpprincipes, bodem en ecologie, beplanting en soortenkeuze vindt in maart een weekendcursus plaats op het Land van Aine. Het is een combinatie van theorie en praktijk, met waarnemingsoefeningen, bodemonderzoek, ontwerpmethoden en aanplanten. Speciaal thema is strokenteelt en agroforestry principes. Met begeleiding door permacultuurontwerpers en -docenten: Bouwie Greenman (oerboer bij Eetbaar Groen.nu) en Monique Wijn (De Godin, eetbaar landschap).
ecodorplandvanaine.nl

Werken in de tuin van Vlierhof

Vlierhof is een kleinschalige ecologische woongemeenschap, met een boomgaard, groentetuin en een grote kas, niet ver van Nijmegen, net over de Duitse grens. De bewoners hoeden de prachtige plek met veel liefde. Regelmatig komen er vrijwilligers voor een kortere en soms langere periode naar Vlierhof. Momenteel is Vlierhof op zoek naar mensen die bijvoorkeur wekelijks op maandag en/of vrijdag willen helpen en samen leren in de tuin.
www.vlierhof.org

Vredesfilm voor het onderwijs

De vredesorganisatie Onkruit vergaat niet maakte een mooie documentaire over de roemruchte antimilitaristische actiegroep Onkruit die zich roerde in de jaren tachtig. Er is belangstelling om de film te vertonen in het onderwijs. De mensen van Onktruit Vergaat Niet overwegen om een lespakket te maken. Wie daar ervaring mee heeft of er wel aan mee wil werken, kan contact opnemen!
onkruitvergaatniet.nl

Zaden lenen in de zadenbibliotheek

In maart gaan veel Zadenbibliotheken weer open en er kwamen nieuwe zadenbibliotheken in Utrecht, Woerden en Schiedam. Je kunt er gratis zaden lenen en ruilen. De zaden die je leent, zaai je in je tuin. Van de planten die opkomen laat je de mooiste plant bloeien én zaad maken. Dit zaad verzamel je en laat je drogen. En dan breng je het terug naar de zadenbieb. Er zijn zadenbibliotheken in heel Nederland.
zadenbibliotheeknederland.nl

Creatieve mensen gezocht

Voor Groene Verhalen komen we graag in contact met creatieve mensen die in woord en beeld vorm geven aan de idealen waar Groene Verhalen voor staat. Laat eens iets horen via info(at)groeneverhalen.nl

Oproepen inzenden

Bovenstaande oproepen zijn te horen in Groene Verhalen aflevering 25. Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan in per e-mail naar info(at)groeneverhalen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *