Categorieën
Oproepen

Oproepen februari 2023

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Afval rapen met de app Helemaal Groen

Willie Jacobs, abonnee van Groene Verhalen, is sinds kort actief als ZAPPER, oftewel zwerfafvalpakker in zijn eigen woon- en leefomgeving in het Brabantse Bergeijk. Hij maakt daarbij gebruik van een app op de telefoon, waarop je kunt bijhouden hoeveel kilometer je zwerfafvalvrij hebt gemaakt en je kunt ook zien hoe andere deelnemers het doen. Afval oprapen zonder app kan natuurlijk ook, maar meten is weten: vorig jaar maakten de deelnemers gezamenlijk ruim 220 duizend kilometer afvalvrij. De app heet Helemaal Groen en hij is gratis te downloaden. helemaalgroen.nl

Cursus Ecodorp opzetten op Land van Aine

Ecodorp Land van Aine begon in 2012 als initiatiefgroep. Zes jaar later kregen ze akkoord en een ecodorp-bestemming op een terrein in Ter Apel. Inmiddels ‘wonen’ ze met 35 mensen op dit terrein. Zaterdag 25 maart geven ze een cursusdag voor ieder die wil leren van hun ervaringen, valkuilen, tips en tops. ecodorplandvanaine.nl

Protest tegen de oorlog

Al ruim een half jaar komt iedere maandag een groep mensen bij elkaar voor de Russische Handelsvertegenwoordiging, Museumplein 13 tot 15 in Amsterdam. Ze zien de oorlog in Oekraïne als een brute daad van agressie. “De vele doden en gewonden, verwoeste gebouwen, mensen op de vlucht en in schuilkelders vervullen ons met afschuw,” zeggen ze. “Deze oorlog moet onmiddellijk stoppen!” Iedereen is welkom om zich aan te sluiten. www.stopdeoorlogamsterdam.nl

Samen het strand opruimen

Van 1 tot en met 15 augustus gaan grote groepen vrijwilligers op pad om de héle Noordzeekust op te ruimen. Zwerfafval op stranden en in zee is nog altijd een groot probleem. Hoewel de Noordzee de afgelopen jaren steeds schoner wordt, moet er nog veel gebeuren voor een écht schone zee. Je kunt je alvast aanmelden om mee te helpen. www.noordzee.nl

Festival voor wereldversleutelaars

Van 24 t/m 26 februari vindt het jaarlijkse festival 2.Dh5 plaats, een ontmoeting voor de uitwisseling van radicale ideeën, strategieën en praktijken door groepen aan de basis, collectieve projecten en directe actiecampagnes in Nederland en daarbuiten. Je kunt meedoen met honderden andere wereldversleutelaars om te leren en te ontleren, solidariteit te versterken en bij te dragen aan elkaars strijd, op weg naar een nieuwe en betere wereld gebaseerd op vrijheid en solidariteit.
www.2dh5.nl

Muzikanten gezocht

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar muzikanten die eigen muziek maken die zou kunnen passen in Groene Verhalen. Ben je zo’n muzikant of ken je er een? Stuur eens een e-mail. info(at)groeneverhalen.nl

Oproepen inzenden

Bovenstaande oproepen zijn te horen in Groene Verhalen aflevering 24. Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan in per e-mail naar info(at)groeneverhalen.nl