Categorieën
Oproepen

Oproepen januari 2023

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Uitwisseling tussen de donkergroenen

Op Facebook is een groep actief voor mensen die zich rekenen tot de Donker groene beweging, Dat zijn mensen met oog voor de maatschappelijke context, maar die de focus hebben op eigen gedrag en het directe lokale handelen. “Wij zijn onderdeel, verbonden met de natuur!”, zeggen ze.
Ga er kijken voor tips, info, vragen over wat je ZELF doet, kan doen, of ook laat, om onze mooie Aarde zo min mogelijk te belasten of zelfs te vergroenen. Donkergroen op Facebook

Plekje in het groen

Enkele mensen zijn op zoek naar een plekje in het groen,om daar een pipowagen op te zetten. Regio Zuid-Holland, liefst omgeving Rotterdam. Reacties: uitlaatdienst(at)honderonde.nl

Register van (aspirant) Tiny House bewoners

Wie in een Tiny House wil gaan wonen kan zich aanmelden voor het Register van Tiny House Bewoners. Je krijgt dan vanzelf een bericht wanneer er een nieuwe Tiny House woonlocatie wordt ontwikkeld in de regio van je keuze. www.marjoleininhetklein.com

Vegetarische eetclub in Assen

Zijn er mensen in Assen en omgeving die belangstelling hebben voor een vegetarische eetclub? Kleinschalig – vier á zes mensen – om (b.v.) eens in de twee maanden samen te komen, en elkaar te inspireren met nieuwe recepten. Geen culinaire hoogstandjes, gezelligheid staat voorop! Heb je een voorstel of wil je eens overleggen, neem dan contact op: email.jacolien(at)gmail.com.

Nieuwe film over oud ritueel

Een Kiva is een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Deze Kiva-ceremonies vinden nu over de hele wereld plaats, op initiatiref van medicijnman Raymundo Tigre Perez uit Mexico. De Kiva-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking.
Ze hebben het contact met de natuur nooit verloren en met hun Oude Wijsheid kunnen ze ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven!
Filmmaakster Marijke Kodden maakte de documentaire KIVA over het ritueel. De film is op veel plekken te zien en er worden nog meer locaties gezocht. kiva-wisdomkeepers.com

Correspondenten gezocht voor Groene Verhalen

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar correspondenten die regelmatig willen berichten over nieuws uit hun eigen omgeving dat kan passen in de maandelijkse video. Het kan in de vorm van tekst, foto’s, filmpjes of een andere geschikte vorm. Stuur eens een e-mail om te overleggen naar info(at)groeneverhalen.nl

Oproepen inzenden

Bovenstaande oproepen zijn te horen in Groene Verhalen aflevering 23. Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan in per e-mail naar info(at)groeneverhalen.nl