Categorieën
Oproepen

Oproepen november 2022

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

De Nacht van Boer vindt Klant

De mensen van de winkel ‘Jouw Dagelijkse Kost’ in Leeuwarden hebben de nacht van 21 december uitgeroepen tot ‘De Nacht van Boer vindt Klant’. Boeren zijn op zoek naar nieuw perspectief en de klanten kunnen dat bieden, want zij kunnen er voor zorgen dat boeren voor de lokale markt kunnen produceren en afzetten. Er is allerlei hulp nodig om er die nacht een mooie manifestatie van te maken. Boeren, muzikanten, koks en anderen die willen meehelpen kunnen zich aanmelden. jouwdagelijksekost.nl

Aandacht voor Tiny Houses

Er is de komende tijd veel te doen rond tiny houses. Marjolein Jonker, die een belangrijke rol speelt in die beweging, is er vaak bij en zij heeft op haar eigen website een overzicht gemaakt van de activiteiten waaraan zij meewerkt, waaronder ook televisieprogramma’s.

www.marjoleininhetklein.com

Zeepcreaties van thuiszeepmakers

De mensen van zeepziederij Werfzeep in Utrecht zijn op zoek naar thuiszeepmakers die hun mooie zeepcreaties onder de aandacht willen brengen. Heb je mooie zepen gemaakt en vind je het leuk om daar een foto of filmpje over te delen? Mail dan naar Werfzeep www.werfzeep.blog

Handboek wooncoöperaties Amsterdam

Clemens Mol en Tessa Buck schreven een digitale gids voor startende groepen of mensen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een wooncoöperatie. Een wooncoöperatie is een groep mensen die zich verenigt om huurwoningen te bouwen of in beheer te nemen, zonder winstoogmerk. In het boek zijn daar veel voorbeelden van te vinden, zoals De Warren, Copekcabana, De Nieuwe Meent, en Ecodorp Boekel. Het boek van 142 pagina’s is een uitgave van de Amsterdamse organisatie !WOON. Het is gratis te downloaden en bevat ook heel veel nuttige informatie voor niet-Amsterdammers.
https://www.wooninfo.nl/vraagbaak/wooncooperatie/handboekwooncooperaties/

Voorstelling ‘Over de Schutting’

Het Alkmaars Straatorkest presenteert een nieuwe voorstelling, getiteld ‘Over de schutting’. Want of je nou je eigen plastic over de aarde rondstrooit,
of tegen de windmolens bent die ze bij jouw dorp willen bouwen,
of die stikstofuitstoot vlak naast het natuurgebied,
of die boom van je buren die de zon uit jouw betegelde tuintje houdt… je roept “niet in mijn achtertuin!” en gooit tegelijkertijd jouw rotzooi…
over de schutting. Te zien en te horen op zaterdag 12 november in Café de Zon in Wijk aan Zee. Meer op Facebook

Cursus ‘Een ecodorp opzetten’

Op het ecodorp Land van Aine vindt zaterdag 26 november een cursusdag plaats met de titel ‘een ecodorp opzetten, hoe dan?’ De initiatiefnemers van het ecodorp in Ter Apel willen daar graag hun ervaringen delen met geïnteresseerden. Ecodorp Land van Aine is een ecodorp in ontwikkeling in Zuidoost-Groningen. Het heeft de officiële bestemming Ecodorp. Er mogen 50 kleine ecohuizen worden gebouwd.
https://ecodorplandvanaine.nl

Oproepen inzenden

Bovenstaande oproepen zijn te horen in Groene Verhalen aflevering 21. Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan in per e-mail naar info(at)groeneverhalen.nl