Categorieën
Nieuws

Klimaatconferentie COP27 in Egypte

Van 6 tot en met 18 november zal in het Egyptische Sharm-el-Sheikh een grote klimaatconferentie plaatsvinden van de Verenigde Naties. Deze 27-ste Conference of the Parties (COP27) is een vervolg op de conferentie vorig jaar in het Britse Glasgow.

Op 7 en 8 november begint de conferentie met een topontmoeting van wereldleiders. Daarna volgen discussies over onderwerpen als klimaatfinanciering, decarbonisatie, aanpassing aan de klimaatverandering en landbouw. De tweede week zal naar verwachting gaan over gender, water en biodiversiteit.

In Glasgow werd vorig jaar onder andere gesproken over een oproep van een groep landen die zes zevende van de wereldbevolking vertegenwoordigen aan de rijke landen om zich te verbinden tot klimaatschadeloosstellingen.

Maar de grote economieën zoals de VS en de EU verzetten zich daartegen en het voorstel werd verworpen. De kans is groot dat de eis in Egypte zal worden herhaald.

Meer over deze conferentie