Categorieën
Oproepen

Oproepen januari 2022

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Demonstratie voor bos- en natuurbehoud en duurzame werkgelegenheid

Op zaterdag 8 januari is in Sittard een demonstratie voor bos- en natuurbehoud en duurzame werkgelegenheid. Aanleiding zijn de plannen van VDL Nedcar en de Provincie Limburg om meer dan de helft van het Sterrebos te kappen, een klein, rustig, verwilderd bos bij Born. Veel van de bomen zijn al 200 jaar oud. Het bos is afgelegen, en biedt daarom een veilige plek voor reeën, dassen, vleermuizen en broedvogels. De demonstratie gaat door tijdens de lockdown, met anderhalve meter afstand en mondkapjes.
www.redhetsterrebos.nl

Themamiddag over het opzetten van een woongemeenschap

Voor 50-plussers die zouden willen wonen en leven in een woongemeenschap, organiseert de LVGO op vrijdag 14 januari een themamiddag over het opzetten van een woongemeenschap. De bijeenkomst vindt online plaats. De LVGO is de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen.
www.lvgo.nl

Meewerken bij tuinderij de Voedselketen

Tuinderij de Voedselketen in Oirschot heeft op vrijdag 11 februari een meewerkdag waar helpende handen welkom zijn. Ze willen grondheuveltjes maken voor solitaire bijen en opschot verwijderen bij de houtwal.
devoedselketen.nl

Festival voor wereldversleutelaars 26 en 27 februari

Het jaarlijkse 2.Dh5 festival zal plaatsvinden op 26 en 27 februari, met workshops en discussies over grassroots campagnes, tactieken en actiemethodes voor en door een legio aan game changing groepen en individuen die actief zijn rond feminisme, queerstrijd, anti-racisme, antifascisme, dekolonialisme, antimilitarisme, antivalidisme, internationale solidariteit, klimaat, ecologie, arbeidsstrijd, migratie of no-border, internetvrijheid en privacy, recht op huisvesting. Het is een samenkomst van wereldversleutelaars die willen bouwen aan een betere wereld en hun idealen van een vrije en solidaire samenleving dichterbij willen brengen.
www.2dh5.nl

Creatieve mensen gezocht

Voor Groene Verhalen komen we graag in contact met creatieve mensen die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de maandelijkse video en nieuwsbrief of de website. Laat eens iets horen en dan zien we verder.
info(at)groeneverhalen.nl

Oproepen inzenden

Bovenstaande oproepen waren te horen in de dertiende aflevering van Groene Verhalen. Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan hieronder in.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.