Categorieën
Oproepen

Oproepen december 2021

Vind gelijkgestemden in je eigen omgevingom iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Geld gezocht voor ecodorp Land van Aine

Het Ecodorp Land van Aine in Ter Apel kreeg al een flink bedrag binnen aan giften en leningen voor hun project ‘Asbest eraf, zon erop’. Het ecodorp wordt momenteel opgebouwd op een voormalig fabrieksterrein. In de gebouwen zit schadelijk asbest, dat er uit moet. En er moeten een heleboel zonnepanelen geplaatst worden. Iedereen kan het project steunen met giften en leningen. Als ze de € 100.000,- halen, kunnen ze alle plannen realiseren. ecodorplandvanaine.nl

Zaden inleveren bij de zadenbibliotheek

Het is tijd om zaden in te leveren bij de zadenbibliotheek, zodat anderen die zaden volgend voorjaar kunnen uitzaaien. Doe de geoogste zaden in een papieren zakje en zet de naam van het zaad erop, het oogstjaar en de oogstplaats. Ook is het fijn om te weten op welke grondsoort de moederplant is begonnen. Er zijn nu zadenbibliotheken in Friesland, Drenthe, Utrecht, Gelderland en Overijssel. zadenbibliotheeknederland.nl

Nog één sociale huurwoning over in Ecodorp Boekel

Medio november was er nog één kleine woning over in Ecodorp Boekel, de laatste woning van het ecodorp! Om de samenstelling van de groep in balans te houden, zijn ze vooral op zoek naar een jongere man of een jonger paar. www.ecodorpboekel.nl

Versterking gezocht voor PR-team zorgboerderij

Voor de zorgboerderij De Locatie in Vlijmen vlakbij ‘s-Hertogenbosch wordt iemand gezocht die helemaal gek is van sociale media, websites en digitale nieuwsbrieven. Een creatieve duizendpoot die hun PR team komt versterken op vrijwillige basis. delocatie.nl

Correspondenten gezocht voor Groene Verhalen

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar mensen die kunnen berichten over groene ontwikkelingen in hun omgeving, om zodoende Groene Verhalen nog gevarieerder te maken en op nog meer manieren mensen te inspireren tot een duurzamer en leuker leven. Email naar info(at)groeneverhalen.nl

Actie voor beter klimaatbeleid

Extinction Rebellion organiseert overal in het land het hele jaar door protestacties, evenementen, trainingen en samenkomsten om snel en beter klimaatbeleid af te dwingen. Bekijk het overzicht op hun website om mee te kunnen doen. extinctionrebellion.nl

Groen licht voor vluchtelingen

Mensen op de vlucht worden aan de Europese grens steeds vaker tegengehouden of met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de EU. Maar in Polen hangen bewoners langs de grens een groen licht aan hun huis als teken dat migranten in nood daar terecht kunnen voor hulp.
De Vereniging van Asieladvocaten Nederland roept iedereen op om 10 december, internationale dag van de mensenrechten, een groen licht te laten schijnen voor mensen op de vlucht. Iedereen kan meedoen met de actie. www.vajn.org

Oproepen inzenden

Bovenstaande oproepenzijn de horen in de twaalfde aflevering van Groene Verhalen. Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan in via het formulier hieronder of per e-mail

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.