Categorieën
Oproepen

Oproepen oktober 2021

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Tuinder m/v gezocht op de Wij in Limburg

De Wij is een oefenplek voor samen-voorziening, ecologische voedselproductie, inspiratie en ontmoeting. Het terrein van 1,4 hectare ligt in Liimburg aan de grensrivier de Selzerbeek. Voor de plek wordt een ondernemende tuinder (m/v) gezocht, die op een transparante manier een gedeelte van de Wij wil gebruiken om groente, fruit en kruiden te verbouwen. Mogelijkheid tot tijdelijke inwoning aanwezig.
dewij.nl

Het Nationale Boomspiegelfeest

De Guerilla Gardeners roepen op om zaterdag de negende oktober een groot Boomspiegelfeest te houden. De boomspiegel, de lege grond rondom een boom in de stoep, is een perfecte plek om de stad te vergroenen. Een groene boomspiegel ziet er kleurig en gezellig uit en is een fijne plek voor wilde bijen, vlinders en andere insecten. Het zorgt voor een feestje voor de beestjes. Kijk op de website van de Guerilla Gardeners waar de feestjes zijn.

Training geweldloze communicatie in Eindhoven

Voor wie meer zelf-compassie wil en minder gedoe in je relatie, in het werk of bij de opvoeding is er op zaterdag 3 en zondag 4 oktober in Eindhoven een training geweldloze communicatie ofwel verbindende communicatie, voor een daadkrachtige transformatieve verbindende kijk. Het wordt georganiseerd door Strohplatz. www.verbindendecommunicatie.com

Stukje grond gezocht in Zuid-Holland

Een oproep van Sonja uit Rotterdam: “Ik zoek een stukje grond ergens in Zuid Holland in de stilte bij bos of weiland voor Yurt of pipowagentje, tijdelijk of voor langere tijd, te huur of te pacht.”
E-mail: uitlaatdienst (at) honderonde (punt) nl

Inspiratie week voor wie een gemeenschap wil opzetten

Van 9 t/m 16 oktober vindt op Ecolonie in de Franse Vogezen de kennis- en inspiratieweek plaats met de titel ‘Waar wil jij landen?’ Het gaat over het beginnen van een woon-werkgemeenschap. Docenten zijn Henkjan de Blaauw en Johan Hoeijmakers, beiden al vele jaren betrokken bij Ecolonie.|
www.ecolonie.eu/nl

Meewerken op Vlierhof nabij Nijmegen

Op Vlierhof, een kleinschalige ecologische woongemeenschap in de omgeving van Nijmegen, zijn regelmatig mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Op het terrein is een boomgaard, een groentetuin en een grote kas. “We wonen en werken op deze prachtige plek, die we met liefde hoeden,” zeggen de bewoners. Van 18 t/m 22 oktober is er een week waar meewerken wordt gecombineerd met activiteiten als Ecstatic dance, Yoga en saunabezoek.
www.vlierhof.org

Klimaatactie in Den Haag

Onder het motto ‘De crisis is nu!’ zal Extinction Rebellion het hart van Den Haag blokkeren en de noodtoestand voor het klimaat uitroepen. Ze eisen van de regering dat Nederland in 2025 klimaatneutraal is op een rechtvaardige manier. Van 11 tot 18 oktober, kijk op de website hoe je kunt meedoen.
extinctionrebellion.nl

Dansfeestjes makkelijk te vinden

Wie graag danst op blote voeten kan een uitgebreid overzicht vinden van dansfeestjes in heel Nedferland op www.blotevoetendans.nu

Oproepen inzenden

Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan hiertonder in of per e-mail

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.