Categorieën
Oproepen

Oproepen september 2021

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Groentroubadour in Varik – 26 september

Zondag 26 september in het Veerhuis in Varik speelt groentroubadour Geertjan Aleven ‘When the trees called the rain’ een groen getinte voorstelling over verleden en toekomst. Het is een hartstochtelijk pleidooi, voor meer Natuur, en meer Hart. Aanmelden kan hier.

Blokkade Formule 1 races

Extinction Rebellion houdt van 3 tot 5 september blokkadeacties tijdens de Formule 1 races in Zandvoort. Ze vinden de races een aanfluiting voor een adequaat klimaat-, natuur- en milieubeleid. Kijk op de website hoe je kunt meedoen: extinctionrebellion.nl

\Greta Thunberg: A Year to Change the World

Op 2, 9 en 16 september zendt de NPO drie TV documentaires uit getiteld ‘Greta Thunberg: A Year to Change the World’. Greta Thunberg wordt gevolgd tijdens haar verlofjaar van school, waarin ze begint aan een reis die haar tweemaal in een zeilboot over de Atlantische Oceaan voert. Zie ntr.nl

Muzikanten gezocht voor Groene Verhalen

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar muzikanten die eigen werk hebben opgenomen dat past bij de sfeer van Groene Verhalen. Laat eens iets horen.

Rondleiding Strowijk IEWAN

Op zondag 5 september is er een rondleiding in Strowijk IEWAN, het grootste strogebouw van Nederland. Dit complex van 24 sociale huurwoningen, opgetrokken uit stro, leem en hout, laat zien dat duurzaam bouwen niet alleen is weggelegd voor mensen met hoge inkomens. Deelname aan de rondleiding is gratis, wel vooraf aanmelden. Website: www.iewan.nl

Bewust Natuurlijk Leven

De Huijberg in Huijbergen biedt van 6 tot en met 9 september een programma ‘Bewust natuurlijk leven’. Meewerken in de permacultuurtuin, natuurwandelingen, vegetarisch-biologische voeding, verdieping, creativiteit, vreugde, zang, gezelligheid, beweging en rust. Website: dehuijberg.nl

Vredeswake bij ITEC wapenbeurs

De Amsterdamse Vredeswacht komt in actie in Rotterdam van 8 tot en met 10 september. Tijdens de ITEC-wapenbeurs houden ze een vredeswake op de stoep van Ahoy. Meedoen kan.

Campagne voeren voor klimaat- en energierechtvaardigheid

Friends of the Earth Europe zoekt een nieuwe campagnevoerder op het gebied van klimaat en energierechtvaardigheid. Solliciteren kan tot 12 september. Website: friendsoftheearth.eu

Vibe of the Earth

In het weekend van 18 en 19 september is in Ecodorp Bergen het Festival Vibe of the Earth rond allerlei facetten van duurzaamheid, met muziek, dans en theatervoorstellingen, bevlogen workshops en lezingen. Website: www.vibe-of-the-earth.eu

Oproepen inzenden

Heb je zelf een oproep, stuur die dan in via het formulier hieronder of per e-mail.

[contact-form-7 id=”136″ title=”Oproep inzenden”]