Categorieën
Oproepen

Oproepen augustus 2021

Vind gelijkgestemden in je eigen omgeving om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos.

Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Workshop wilde planten

In september is er van alles te oogsten in het wild: voornamelijk bladgroenten, zaden en vruchten. Op zaterdag 11 september houdt Florae in Twello een workshop voor mensen uit het hele land over wilde planten die je beslist moet leren kennen. En vooral ook: welke wilde planten interessant zijn om in je tuin (groot of klein) te zetten omdat je meer wilde groente wilt eten.
Website Florae

Fête de la Nature

In het weekend van 3, 4 en 5 september is het Fête de la Nature – een festival van kleinschalige natuurfeestjes door heel het land! Bekijk wat er te doen is op de website.

Meewerken op Ecolonie

Er worden deze zomer tijdelijke medewerkers gezocht op Ecolonie, een plek in Frankrijk voor bewuste mensen die inhoud willen geven aan duurzaamheid, gemeenschapszin, spiritualiteit, creativiteit, ecologie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het gaat om medewerkers op de receptie, in de biologische winkel en in het eethuis de Orangerie. Website Ecolonie

Het grootste bos van Nederland

Iedereen die een tuin heeft kan meehelpen aan de aanleg van het grootste bos van Nederland. Want als je de oppervlakte van alle tuinen optelt, kan daar een prachtig natuurgebied ontstaan. Alleen moeten de tegels er dan wel even uit. Het IVN ondersteunt de bostuinen met een pakket met tien bomen en heesters, een zadenmix met 27 soorten zaden en volop ondersteuning via internet. De Tuiny Forest pakketten worden geleverd in november, als het tijd is om te planten. Bestellen kan nu al.

Droog in de regen

Er kwam nog geen reactie op de vraag van een abonnee hoe andere mensen zich drooghouden in harde regenbuien, als je geen plastic regenkleding wilt aanschaffen. Reacties blijven welkom via info@groeneverhalen.nl

Tiny House initiatieven

Tiny House Nederland roept alle Tiny House-initiatieven op zich te melden, als ze dat nog niet hebben gedaan. De organisatie is in overleg met overheden en daarvoor in het belangrijk te weten hoeveel initiatieven er zijn. Het gaat om groepen diemet meerdere mensen actief zijn om een woonproject met meerdere Tiny Houses te realiseren. Het maakt niet uit of je nog maar net begint of al wat verder bent. Reageer naar hallo@tinyhousenederland.nl

Muzikanten gezocht Voor Groene Verhalen

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar muzikanten die eigen werk hebben opgenomen dat past bij de sfeer van Groene Verhalen. Laat eens iets horen. Contact: info@groeneverhalen.nl

Oproepen inzenden

Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan hieronder in via de website of per e-mail aan info@groeneverhalen.nl

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.