Categorieën
Oproepen

Oproepen juli 2021

Op deze plek zou je gelijkgestemden in je eigen omgeving moeten kunnen vinden om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Droog in de regen

Een abonnee van Groene Verhalen schrijft: “Ik ben benieuwd hoe andere mensen zich droog houden in harde regenbuien. Vorige week regende ik weer tot op mijn huid nat, maar ik heb toch wel weerstand om plastic regenkleding aan te schaffen, want dat is ook echt slecht voor ons en de natuur. Ik houd ook van de regen, maar helemaal nat worden is niet altijd fijn. Ik zou het leuk vinden om van andere mensen hierover te horen.”
Stuur reacties naar Groene Verhalen, dan komen we erop terug.

Podium onder de Boom

In Alkmaar is op 15 augustus het festival “Podium onder de Boom” met optredens door artiesten uit de regio en het land. Van een pianoconcert onder de slanke Iep, een dansvoorstelling onder de grote Plataan tot een funkband onder de Kastanje. Artiesten op het festival krijgen het gras als podium en een boom als decor. Het festival stond eerst voor 11 juli op het programma, maar is dus verplaatst naar zondag 15 augustus, in cultuurpark De Hout in Alkmaar. Zie verder de website van het festival.

Bijzondere beelden

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar filmpjes die zouden passen in een volgende aflevering. Nu veel mensen op vakantie gaan komen zij vast verrassende dingen tegen die de moeite waard zijn om aan anderen te laten zien in Groene Verhalen. Houd het in gedachten!

Meewerken op Ecodorp Ppauw

De komende tijd kun je regelmatig meewerken tijdens de Groene dagen op Ecodorp Ppauw. De off-grid community in Wageningen bestaat al bijna zeven jaar. Er is van alles te doen, informeer vooraf naar de mogelijkheden. Ze bieden de helpers gratis een verse lunch uit eigen tuin. Zie verder ppauw.nl

Lekkere dingen maken

Wie heeft er bijzondere recepten bedacht om met eenvoudige producten van het seizoen en uit de natuurvoedingswinkel iets lekkers te maken. Laat het weten, want misschien passen ze in de rubriek ‘Lekker’ van Groene Verhalen. Kijk bijvoorbeeld naar het maken van de biologische bonbons in aflevering 6.

Ecodorp Zuiderveld

Op zondag 1 augustus is in Nijmegen een Rondleiding in Ecodorp Zuiderveld. Ze vertellen dan over het ecodorp en hun vereniging, en ze laten het ecodorp uitgebreid zien: 46 woningen en gemeenschappelijke voorzieningen voor ruim 100 bewoners. Vooraf aanmelden. Zie verder cveg.nl

Muzikanten gezocht voor Groene Verhalen

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar muzikanten die eigen werk hebben opgenomen dat past bij de sfeer van Groene Verhalen. Laat eens iets horen.

Oproepen inzenden

Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Heb je zelf een oproep, stuur die dan hieronder in via de website of per e-mail

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.