Categorieën
Oproepen

Oproepen juni 2021

Hieronder de oproepen die te horen zijn in de zesde aflevering van Groene Verhalen.

Op deze plek zou je gelijkgestemden in je eigen omgeving moeten kunnen vinden om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos. Stuur oproepen in, om mensen in je omgeving te vinden om samen de wereld wat mooier te maken.

Helpen in de tuin in Ede

“Wie, in Ede of omgeving, vindt het leuk om mij heel soms te helpen met het zwaardere werk in mijn natuurlijke tuin of een nodige klus met hout En voor de arbeid een biologisch-vegetarische warme maaltijd mee te eten? Tel. 0318 65 10 12

Tuindagen VELT

In Vlaanderen en Nederland openen in het weekend van 5 en 6 juni vele ecologische tuinen de poorten en hekken voor publiek. Dan zijn de tuindagen van de VELT, de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze. De noordelijkste tuin die te bezoeken is, is de Wylgenhôf in het Friese Weidum en hoe zuidelijker je komt, hoe meer tuinen te bezoeken zijn. De tuinen zijn te vinden via de website van de VELT. Vooraf reserveren is nodig in verband met corona. www.velt.nu/ecotuindagen

Correspondenten gezocht

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar correspondenten die af en toe willen berichten over groot en klein nieuws in hun eigen omgeving. Laat iets horen via info(at)groeneverhalen.nl Daarna overleggen we verder wat er mogelijk is.

Verbindende communicatie

Er zijn nog enkele plekken vrij voor de Training Verbindende communicatie op 12 en 13 juni in Eindhoven. Meer zelf-compassie, minder gedoe in je relatie, werk of bij opvoeding. www.verbindendecommunicatie.com

Fietsen langs de nieuwe kust

Een groep fiets- en duurzaamheids-liefhebbers maakt op 14 juni een bijna 400 kilometer lange tocht langs de toekomstige kustlijn van Nederland, die ontstaat als we niks doen aan klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel. Je kunt nog meedoen.
cycling4climate.nl

Muzikanten gezocht voor Groene Verhalen

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar muzikanten die eigen werk hebben opgenomen dat past bij de sfeer van Groene Verhalen. Laat eens iets horen. Zie de andere bijdragen

Aktie Agenda zoekt redacteuren

Er worden mensen gezocht voor de redactie van de digitale Aktie Agenda. De agenda biedt een overzicht van akties en activiteiten van mensen die de wereld beter willen maken. Het redactiewerk is onbetaald maar wel leerzaam en eervol. Het kan van huis uit gedaan worden via internet. Reageren via aktieagenda(at)aktieagenda.nl

Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Neem een abonnement voor een euro per jaar.

Heb je zelf een oproep? Stuur hem hier in: