Categorieën
Oproepen

Oproepen april 2021

Hieronder de oproepen die te horen zijn in de vierde aflevering van Groene Verhalen.

Op deze plek zou je gelijkgestemden in je eigen omgeving moeten kunnen vinden om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos.

Ab Harrewijnprijs

De jury van de Ab Harrewijnprijs roept op om inspirerende initiatieven te nomineren voor de jaarlijke Ab Harrrewijnprijs: solidair, creatief, wijzend op een nood of een taboe in de samenleving. De in 2002 overleden Ab Harrewijn zette zich als dominee, politicus en activist volop in voor zijn medemensen.

Vorig jaar ging de prijs naar Vrouwen voor Elkaar in Deventer, een plek waar vrouwen uit allerlei culturen samenkomen voor verschillende activiteiten en om ervaringen uit te wisselen.

Iedereen kan tot 1 mei kandidaten voordragen voor de prijs van 2021. De winnaar krijgt 5000 euro om aan zijn of haar initiatief te besteden.

www.abharrewijnprijs.nl

Gedichten in Groene Verhalen

De oproep om gedichten in te sturen naar Groene Verhalen blijft gelden. Blijf gedichten insturen naar info(at)groeneverhalen.nl

Wandel naar je werk dag

Donderdag 8 april is de jaarlijkse Wandel naar je werk dag. Ook om werknemers en werkgevers bewust te maken van de gezondheidsvoordelen van bewegen tijdens het werk. Het wordt georganiseerd door Wandelnet.

www.wandelnet.nl

Correspondenten gezocht

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar correspondenten die af en toe willen berichten over groot en klein nieuws in hun eigen omgeving. Meld je aan via info(at)groeneverhalen.nl

Digitale ontmoeting

Speciaal voor de abonnees van de Nieuwsbrief Groene Verhalen is er donderdag 8 april een digitale ontmoeting via de webcam. In de nieuwsbrief van april is een link te vinden.

Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Neem een abonnement voor een euro per jaar.

Heb je zelf een oproep? Stuur hem hier in:

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.