Categorieën
Oproepen

Oproepen maart 2021

Hieronder de oproepen die te horen zijn in de derde aflevering van Groene Verhalen.

Op deze plek zou je gelijkgestemden in je eigen omgeving moeten kunnen vinden om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos.

Gedichten in Groene Verhalen

De oproep om gedichten in te sturen naar Groene Verhalen blijft gelden. Ook voor de derde aflevering kwamen enkele gedichten binnen. Blijf gedichten insturen naar info (at) groeneverhalen.nl.

9 maart – Nieuwe natuur en Tiny Houses

Op dinsdag 9 maart is er een online meet-up in het kader van het Testlab Nieuwe Natuur en Klein Wonen. Deze online ontmoeting is gericht op het delen van inspiratie en kennis over de mogelijkheden van nieuwe natuur in combinatie met tiny houses. Iedereen die geïnteresseerd is, kan kosteloos deelnemen aan deze online meet-up.

Lees er meer over bij Marjolein in het klein

Help Tres Joli uit de brand

Een oproep van Aleida Snoek, die schrijft: „In De Glind (in de buurt van Barneveld) is een ecologische fruittuin, ook voor zelfpluk. Het is een prachtige tuin, sprookjesachtig aangelegd, bomvol bessenstruiken, bramen, bloemen, en een heerlijke sfeer. Helaas is afgelopen november het gebouwtje dat er stond, waar het fruit werd afgewogen en waar koffie en thee werd gezet, helemaal afgebrand. Waarschijnlijk niet spontaan…

Om weer wat op te kunnen bouwen, hebben ze geld nodig. Ik heb er zelf geen belangen in, maar ik pluk er elke zomer mijn rode bessen, en vind het zo’n sympathiek gebeuren dat het me aan het hart gaat. Vandaar.”

Tot zover de oproep van Aleida Snoek. Er is inmddels een kleine donatie gegaan naar deze fruittuuin Tres Jolie, namens de abonnees van Groene Verhalen. En voor wie er nog een schepje bovenop wil doen, hier het rekeningnummer.

NL10 INGB 0009445312 tnv Tres Jolie, ovv donatie wederopbouw.

tresjoliefruittuin.nl

Correspondenten gezocht

Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar correspondenten die af en toe willen berichten over groot en klein nieuws in hun eigen omgeving. Het gaat dan om foto’s, filmpjes en verhalen. Reageer naar info (at) groeneverhalen.nl

Een lied voor de mensen in Belarus

Om aandacht te vragen voor de mensenrechtensituatie in Belarus (Wit Rusland) maakten de muzikanten Wendy Lina en Fried Manders het lied ‘Vleugelslag’. Als bijdrage aan de beweging in Belarus is een plan gemaakt om van het lied een professionele videoclip op te nemen. Hiervoor is onlangs een geldinzamelingsactie gestart. Financiële bijdragen zijn welkom. Meer daarover op de website van de Stichting Muziekcreatie.

www.muziekcreatie.nl

Digitale ontmoeting voor de abonnees

Speciaal voor de abonnees van de Nieuwsbrief Groene Verhalen is er donderdag 4 maart een digitale ontmoeting via de webcam. In de nieuwsbrief van maart is een link te vinden.

Dag van de Aarde

Donderdag 22 april is de internationale Dag van de Aarde. Voor Groene Verhalen zijn we op zoek naar creatieve mensen die ideeën of misschien zelfs plannen hebben om op corona-vreilige wijze aandacht te geven aan deze belangrijke dag. Reageer naar info (at) groeneverhalen.nl

Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Neem een abonnement voor een euro per jaar.

Heb je zelf een oproep? Stuur hem hier in:

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.