Categorieën
Oproepen

Oproepen februari 2021

Hieronder de oproepen die te horen zijn in de tweede aflevering van Groene Verhalen.

Op deze plek zou je gelijkgestemden in je eigen omgeving moeten kunnen vinden om iets te ondernemen, van een eetclub tot een woongroep en van een boswandeling tot de aanleg van een voedselbos.

Muzikanten gezocht

De oproep aan muzikanten om een eigen uitvoering te maken van het Liedje Groene Verhalen, heeft in elk geval opgeleverd dat de melodie nu beschikbaar is als bladmuziek met gitaarakkoorden erbij. Wie gaat ermee aan de slag?

Dichters

De oproep om gedichten in te sturen heeft tot enkele inzendingen geleid, zoals te horen is in de tweede aflevering van Groene Verhalen. Blijf gedichten insturen naar info (at) groeneverhalen.nl

Ondernemende groene mensen gezocht in Tilburg

In Tilburg worden ondernemende mensen gezocht, die kiezen voor groen, duurzaam, lokaal, circulair, educatief en maatschappelijk betrokken, om samen de plek ‘Un Bietje Groen’ vorm te geven.

Biodiversiteit op tafel

Jan Juffermans stuurde een tip die navolging kan krijgen. Hij schrijft: “In het voorjaar van 2020 ben ik begonnen een lijstje te maken van alle bloemen en bloemetjes die ik uit eigen tuin en ook van mijn volkstuin meeneem voor binnen op tafel. Soms staan daar zelfs 14 vaasjes tegelijk bij elkaar. En zo geniet ik van de vele kleuren, vormen en de grote variatie, ook tijdens het ontbijt en het avondeten; wonderlijk mooi, die natuurlijke kunst!” De bijgevoegde lijst telt ruim 60 plantennamen, van aardpeer tot zonnebloem. ‘Biodiversiteit op tafel’, staat er boven.

Fossielvrij zoekt leraren

De mensen van de campagne fossielvrij.nl zoeken leraren (en ook ambtenaren) die met hen een actie richting het pensioenfonds ABP willen opzetten. Het ABP zou moeten stoppen met investeren in fossiele brandstoffen. Zie gofossilfree.org/nl/

Dag voor de Liefde

En de Liefdesdokter houdt een online Workshop op de Dag voor de Liefde – zondag 14 februari. Voor iedereen die de liefde wil vieren. Luchtig mèt diepgang.

Digitale ontmoeting abonnees

Speciaal voor de abonnees van de Nieuwsbrief Groene Verhalen is er donderdag 4 februari een digitale ontmoeting via de webcam. In de nieuwsbrief van februari is een link te vinden.

Oproepen inzenden

Meer oproepen lees je in de Nieuwsbrief. Neem een abonnement voor een euro per jaar!

Heb je zelf een oproep? Stuur hem hier in!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.